Com aconseguir amb Mindfulness pares conscients i fills feliços

kids-2813848_1920

Foto de besnopile en pixabay

Vivim moments de canvis constants: polítics, socials, econòmics, familiars, personals…i aquests canvis, que es donen cada vegada amb més rapidesa, poden fer que ens sentim estressats, irritables, dispersos i desbordats. Podem fer alguna cosa perquè no ens afecti tant, per viure sense tant estrès i sentir-nos més protagonistes de la nostra vida? La resposta és SI.

El que podem fer és entrenar la nostra ment per a que sigui la nostra millor amiga, perque com deia Hipócrates fa més de 2.500 anys, “el nostre cervell és el principal responsable de la nostra felicitat, alegria, plaure i també del sofriment i el dolor”.

I d’això tracta Mindfulness, d’entrenar la ment perquè visquem en el present amb menys estrès, d’una manera serena i amable. Ara, amb els nous avanços tecnològics, la ciència demostra l’eficàcia del Mindfulness perquè produeix canvis en el nostre cervell, augmentant el gruix d’aquelles àrees relacionades amb la sensació de benestar, que controlen la creativitat, la gestió de les emocions i l’empatia. I, d’altra banda, redueix l’amígdala que té una relació directa amb la percepció de l’estrès, por i ansietat.

Es tracta d’incorporar en la nostra vida unes senzilles pràctiques d’higiene emocional que ens serveixin per netejar la nostra ment de continguts tòxics, d’emocions i pensaments que ens aclaparen, que ens causen malestar i patiment. Semblant al que fem cada dia per cuidar el nostre cos, com la higiene i alimentació per tenir més salut i emmalaltir menys. Ara cal donar un nou pas, a més del cos hem de cuidar la nostra ment, si de debò aspirem a viure amb més benestar i felicitat.

Amb la pràctica de Mindfulness es produeixen canvis en la nostra vida, la nostra salut millora, ens dispersem menys, entenem més les nostres emocions aprenent a gestionar-les i som més empàtics amb els altres.

Aquest últim aspecte és vital entre pares i fills. Amb una ment més serena els pares podem millorar la relació amb els nostres fills i comprendre’ls millor. Mindfulness ens ajuda a recordar i prioritzar el que és més important per a nosaltres, la seva felicitat. Aprenem a estar amb ells d’una manera nova, a trencar les barreres que ens separen, a estar presents i escoltar-los amb tota la nostra atenció. Ens convida a viure cada moment d’una manera oberta, com una aventura, amb curiositat, per descobrir la vida de manera més amable i plena. Marcel Prouts deia que “el veritable viatge de descobriment no consisteix tant a buscar nous paisatges com a contemplar els vells amb ulls nous.”

El dimarts 12 de desembre a les 18:15h  farem el Taller Gratuit «Com aconseguir amb Mindfulness pares conscients i fills feliços» a la Escola Els Cingles  de la l’Ametlla del Vallès. Ens encantaria ens diguessis quin aprenentatge t’agradaria endur-te, si ho desitges pots enviar-nos un mail a javi@aprendomindfulness.com per a que puguem abordar-ho en el taller.

Si vols participar en el Taller, t’has d’inscriure’t a la web de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès aquí.

 

FacebookTwitterGoogle+Compartir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *