IMG_0542

Esport Conscient

IMG_0542Alguns esportistes, quan han de competir, es bloquegen i no rendeixen al nivell que han estat entrenant. Es senten cremats, fatigats, irritats, rígids o amb por a competir.

Aquestes són algunes de les realitats de l’esportista “cremat” (síndrome de burnout), qui es troba esgotat emocionalment, disminueix el seu rendiment esportiu i no es relaciona adequadament amb les persones del seu entorn.

En canvi, hi ha un altre tipus d’esportista que rendeix al màxim en els entrenaments i competicions perquè ha desenvolupat 3 habilitats: compromís, control i repte. El compromís de creure en la importància del que fan, d’implicar-se de ple i recòrrer als altres quan ho necessiten. El control en sentir-se responsables sobre el resultat de les seves accions. El repte acceptant que a la vida sempre es produeixen canvis, pel que responen millor davant d’una situació estressant.

Mindfulness és una tècnica que permet disminuir i controlar l’estrès i l’ansietat en els esportistes, abans, durant i després de la competició. Potencia l’energia i redueix els efectes dels pensaments pessimistes. Els esportistes que dominen aquesta tècnica són capaços de deixar-se portar per l’experiència del moment (entrenament i competició) vivint-la, submergint-se en ella i deixant en un segon pla les emocions i pensaments que els puguin alterar.

A aquesta forma de viure l’experiència Bruce Lee li deia “Be water my friend”

FacebookTwitterGoogle+Compartir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *