la foto

Èxit i valors

la foto

En un estudi recent de la Universitat de Harvard, fet a 10.000 alumnes, el 80% contestaven que estaven més preocupats per l’èxit personal que per ajudar als altres. Tot i que un 96% deien que, els seus pares  i a l’escola, li explicaven sermons morals per educar-los en valors que prioritzen l’empatia i la bondat, els alumnes havien contestat així perquè trobaven que en realitat, tant a casa com a l’escola, se’ls valorava pels seus resultats.

Sense entrar a debatre que és “l’èxit personal” (moltes persones entenen l’èxit com viure amb plenitud i això no té necessàriament que comportar grans xifres de diners), si volem un món on els valors socials tinguin contingut, hem de ser coherents i fer canvis reals. Hem de posar en pràctica valors com la col·laboració, la bondat i l’empatia. No és suficient amb paraules i sermons, hem de practicar-los, d’experimentar-los, viure’ls.

Les paraules sense fets no porten enlloc, són com embolcalls sense res a dintre, ja que només des de l’experiència es troba el veritable coneixement. Tant de bo féssim un pas més a l’educació i comencéssim a buscar formes de practicar o entrenar-nos per a la vida.

Al cap i a la fi, si per aprendre a conduir un cotxe anem a l’autoescola, on a més de la teoria t’ensenyen la pràctica, per què a aprendre a viure plenament només hi ha teoria?

 

FacebookTwitterGoogle+Compartir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *