Tranquilos y Atentos como una Rana

eline_snel RANA_COBERTA_CAST.indd

 

 

 

 

 

 

 

 

El llibre Tranquilos y Atentos como una Rana apropa les tècniques del Mindfulness per als nens d’entre 5 i 12 anys. La seva autora, Eline Snel, és una terapeuta holandesa que ha creat un entrenament de Mindfulness  per a nens i que es practica, des del  2008, a escoles del seu país.

El seu principi és molt senzill. Si els nens viuen intensament el present,  per què no ajudar-los a cultivar aquest valor? Viure parant atenció a l’aquí i a l’ara amb plena consciència és una eina que ajuda a tranquil·lizar-los, a millorar la seva atenció i, per tant,  a convertir-los en millors adults. Així, a les escoles que el practiquen, alumnes i professors veuen com l’ambient a les aules és més tranquil, hi ha un millor grau d’atenció i es millora la relació dels alumnes. Els nens es tornen més amables, guanyen més confiança i fan menys judicis.

El llibre exposa, amb gran claredat i de manera molt entretinguda, tots aquests beneficis i el que és més valuós, ofereix exercicis senzills i breus per a practicar cada dia. A més,  va acompanyat d’un CD amb 8 meditacions guiades d’entre 4 i 10 minuts.

Si l’educació té com a finalitat que els nens i  les nenes aprenguin a desenvolupar les seves millors capacitats,  perque quan siguin adults tinguin una vida plena i feliç, perque la seva vida sigui l’expressió de la seva vocació genuïna, llavors, als conceptes i continguts acadèmics els hi hem d’afegir  el coneixement  dels seus sentiments i les seves emocions. Amb eines com el Mindfulness això ja és possible, només ens manca portar-ho a la pràctica.

Dades:

  • Títol: Tranquilos y Atentos como una Rana
  • Autora: Eline Snel
  • 156 pàgines
  • Editorial Kairós SA. (25 de juny de 2013)
  • ISBN-10: 8499882420
FacebookTwitterGoogle+Compartir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *